خطرات اعتیاد نوجوانان به «بازیهای آنلاین»/ ارائه راهکارهایی برای ترک آن
16 آذر 1401 1402-09-05 15:18خطرات اعتیاد نوجوانان به «بازیهای آنلاین»/ ارائه راهکارهایی برای ترک آن
خطرات اعتیاد نوجوانان به «بازیهای آنلاین»/ ارائه راهکارهایی برای ترک آن
بازی های آنلاین، امروزه جزئی از زندگی یک جوان یا نوجوان در طول شبانه روز شده اند و به دلیل جذابیت هایی که دارند، طرفدارهای زیادی را از کل دنیا به سمت خود جذب کرده اند، به طوری که برخی ها روزانه بالای ده ساعت بازی می کنند.
بازی کردن بد نیست، اتفاقا اگر درست و به جا استفاده شود خیلی هم خوب است و می تواند در جهت تقویت استعداد ها، تخلیه روحی و روانی و شادابی افراد تاثیر گذار باشد.
اما متاسفانه استفاده های نادرست، بی رویه و بدون محدودیت باعث ایجاد معضل اعتیاد به بازی های آنلاین شده است. معضلی که آسیب های جدی مثل افسردگی، انزوا، پرخواشگری، خشونت، استرس و …. را نصیب خیلی از جوانان و نوجوانان سراسر دنیا کرده است.
به کلمه «اعتیاد» توجه جدی داشته باشید؛ اعتیاد به بازی های آنلاین
فردی معتاد به مواد مخدر را تصور کنید که چگونه به مواد خود وابسته است و نمی تواند به راحتی آن را کنار بگذارد و اگر مواد به بدنش نرسد، حال خوبی ندارد و روانش به شدت به هم می ریزد؛ مصرف خود را با توهم لذت بیشتر، بالا می برد، غافل از آنکه یک لذت کاذب زود گذر است و او را معتاد تر می کند.
حال نمی شود افرادی را که اعتیاد به بازی های آنلاین دارند را یکدفعه ترک داد، زیرا می تواند پیامد های روحی و روانی بسیاری داشته باشد. دقیقا مانند فرد معتاد به مواد مخدری که می خواهد ترک کند، یکدفعه قطع نمی کند و آرام آرام مقدار را کم می کند، زیرا احتمال سکته قلبی بسیار بالا می رود.
سازمان بهداشت جهانی در ماهِ May میلادی، رسما اعتیاد به بازی های ویدیویی را به طبقه بندی بین المللی بیماری های خود، اضافه کرد.
راهکار هایی برای ترک اعتیاد به بازی های آنلاین یا کاهش زمان استفاده از آنها وجود دارد که در ادامه به چندتا از مهم ترین آنها اشاره می کنم:
1- ایجاد رابطهای صمیمانه و عاطفی بین والدین و فرزندان
2- ایجاد هدف و انگیزه در فرزندان و ترسیم آینده ای زیبا برای آنها و توجیه فرزندان جهت تلاش و کوشش برای دست یابی به هدف
3- جایگزین سازی: بازی های ویدیویی سالم، بازی های غیرمجازی و مفرح را جایگزین بازی های آنلاین کنونی کنید.
4- نوجوانان از روی بیکاری و داشتن وقت زیاد به سمت بازی های آنلاین میروند، پس وقت آنها را در طول شبانه روز، با کلاس های ورزشی، آموزشی و بستر های کسب درآمد ، تا میتوانید پر کنید.
5- مدیریت زمان: هم فرزند و هم والدین، میبایست زمان استفاده از گوشی و بازی های آنلاین را محدود کنند و به آن پایبند باشند.
-
برای نوجوانان و جوانان بالای 12 سال حداکثر روزی دو ساعت بازی ویدیویی پیشنهاد می شود؛ به طوری که این دو ساعت پیوسته نباشد و بین آن حداقل بیست دقیقه استراحت باشد.
-
کودکان بین 7 تا 12 سال، فقط روزی 1 ساعت می توانند بازی کنند.
-
کودکان 4 تا 7 سال روزی نیم ساعت آنهم از برخی بازی های خاص که برای آموزش این رنج سنی ساخته شده است.
-
بازی های ویدیویی و دیجیتال برای کودکان زیر 3 سال، اکیدا ممنوع و بسیار مضر است.
(موفق باشید)
نویسنده: یوسف برادران مهر